Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с багажника!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с багажника!

Здравейте колеги, преди 2 дена исках да отворя багажника на колата, но нещо не ми се получи ... Дръпнах ръчката както обикновено, но не се усети обичайното съпротивление и щракане и багажника си остана затворен Днес разглобих ръчката която го отваря и там всичко си беше наред, проблема видимо е по-назад по системата. Колата ми е 156 седан, 99г. Оригинално имаше ключалка под емблемата, но се наложи да сменя капака с такъв, но без ключалка отзад и 3 години съм нямал проблеми. До този момент! Въпроса ми е, как безболезно да отворя капака? Знам вариантите с козия крак и флекса, но искам нещо по-елегантно и рафинирано. Питах трима приятеля с Алфи (156, 166 и 159) ама и тримата нямат идея и тримата казаха едно и също - да питам във форума! Питам
    Last edited by zx12r; d.m.y г., 07:42.
    sigpic

пропаднал си колега, единствения вариант е да проследиш пътя на жилото и да се е скъсало или запънало преди да влезе към багажника и махайки му бронята да успееш да го дръпнеш. иначе наистина варианта е козия крак. ще погледна по eLearn-а за някоя друга идея ... ама едва ли

Comment

Понеже съм с комби не знам как седят нещата със седаните... Като махнеш задната седалка имаш ли достъп до багажника?

Comment

Има решение,но трябва малко подготовка.Най напред за да ти стане ясно разгледай на друга алфа,къде закопчава капака на багажника.Ще видиш,че има пластмасова лайсна,закопчана с копчета,под която има две болтчета за ключ 10,развиеш ли ги и си готов.После отиваш при твоята,сваляш облегалката на задната седалка,и с помоща на втори човек,фенерче,дълго рамо,и малко късмет правиш същото,през отвора на ски багажника. Успех!
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

Можеш да свалиш гърба на задните седалки и от там да достъпиш багажника, ключалкта е видима и можеш да я отвориш като натиснеш лостчето ѝ за отваряне (там е закачени и жилото за отваряне от купето). С подходяща отвертка ще стане. Пластмасите няма да можеш да ги свалиш при затворен багажник.

Comment

При мен го имаше същия проблем, получи се след като ми затвориха багажника малко по-силно от колкото трябва. Беше прескочило палчето което щраква ключалкато.
            Alfa Romeo 156 2.4JTD+++ Alfa Romeo 156 1.9JTD+
            ex. Fiat Stilo 1.6 16v

Comment

Първоначално публикувано от nexs7910 Покажи съобщение
              Понеже съм с комби не знам как седят нещата със седаните... Като махнеш задната седалка имаш ли достъп до багажника?
              Колега, като паднат седалките, пак няма как да се влезе в багажника, щото има нещо като желязна преграда, може да се бърка или някой по-малак човек да се пробва от дупката на под-лакетника. Не си спомням, дали тези метални прегради могат да се смъкват (т.е. дали имат болчета)... Ето за какво говоря:

Comment

През отвора м/у задните седалки. Пробвай с по-дълга тръба. Отпред на тръбата сложи примерно голяма права отвертка. Маха се пластмасовия капак в/у механизма.С фенерче, търпение и късмет отваряш багажника.
                156, 2.4JTD

Comment

Лошо Колега аз имах същия проблем с 166-ца от изчерпан акумолатор но се справих с проблема с друг и подаване на ток през стартера на полюса и се отвори.Но ти ако си с жило Теслата и Това е
                  Alfa Romeo 147 FL1.6-120HP and 159 2.4-JTDm200HP
                  ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD 136 HP
                  ex Alfa Romeo 156 1.8 SW -140 HP
                  ex Alfa Romeo 145 1.6 BOXER 103 HP

Comment

Working...
                  X